Meer resultaten voor groendaken

groendaken
Groendak: types, opbouw voor en nadelen.
Het is een beetje wel soort groendak je hebt, maar prijzen kunnen behoorlijk oplopen. Er zijn verschillende soorten groendaken, zoals een intensief groendak, en extensief groendak en een sedumdak. Een intensief groendak kun je vergelijken met een tuin die je op de grond ook hebt. Je kunt een intensief groendak laten begroeien met planten en vegetatie die ook in een normale tuin groeien en zelfs bomen zijn mogelijk. Een intensief groendak is dan ook beloopbaar om aan het nodige onderhoud te voldoen. Een vereiste is dan wel dat er een goede dakconstructie is, want een intensief groendak kan een enorm gewicht hebben. Omdat een intensief groendak beloopbaar moet zijn en een grondlaag moet hebben van minimaal 20 centimeter zijn enkel daken met een hellingsgraad van 1 tot 4 graden geschikt. Een extensief groendak is een stuk lichter en je hebt daarom ook geen zware dakconstructie nodig. De vegetatie van een extensief groendak bestaat dan vooral ook uit lichtere vegetatie, zoals kruiden, vetplanten en sedum. Een extensief groendak vergt dan ook minder onderhoud en is meestal niet beloopbaar. Een extensief groendak is dan ook gemakkelijker aan te leggen en veel goedkoper in prijs.
Groendak Dakbedekking Ontdek onze producten Aquaplan.
Ben je overtuigd van de voordelen, maar weet je niet goed hoe te beginnen aan het plaatsen van een degelijk groendak? Dan geeft AquaplanT je de perfecte oplossing. Dit product is in feite een compleet en handig pakket om je groendak gemakkelijk zelf te plaatsen. Je meet gewoon de oppervlakte van je plat dak en wij leveren alles in de juiste hoeveelheden bij je thuis. Die levering is zelfs helemaal gratis. Het pakket bestaat onder meer uit de vegetatiemat, vruchtbaar substraat en wortelwerende drainagematten. Voor grote daken kies je best voor AquaplanT Groendak OP ROL. Voor kleine daken 40m bestaat er ook AquaplanT in trayvorm. Dat zijn kant-en-klare groendak-cassettes voorzien van substraat en sedumplanten. De plaatsing is uiterst snel en eenvoudig omdat de trays enkel aan elkaar geklikt dienen te worden. AquaplanT: praktisch en compleet pakket voor je groendak. Al het materiaal gratis thuis geleverd. Isolerende werking in de zomer en winterperiode. Langere levensduur van de bestaande dakbedekking. Goed voor het milieu. Buffer tegen wateroverlast. Vergt weinig onderhoud. Tel: 32 03 248 30 00.
Een groendak laten aanleggen of zelf plaatsen? groendak-antwerpen.be.
Samen voor meer biodiversiteit. 1 2 3. Een duurzaam groendak voor alle daken. Wat is een groendak? Een dak met begroeiing natuurlijk! Het type groendak hangt af van de gewenste beplanting. Van extensief tot intensief. Voordelen van een groendak. Een groendak heeft veel voordelen, niet alleen voor de natuur maar ook voor uw dakbedekking. En natuurlijk is het ook veel mooier dan een zwart dak. Premie en subsidie voor een groendak. Onze steden en gemeenten herkennen de voordelen van een groendak en het belang voor onze toekomst. 1 2 3 4. Met een passie voor groen transformeren we daken tot mooie stukjes natuur. Onze persoonlijke benadering is de sleutel tot een succesvolle samenwerking met particuliere klanten, architecten en bouwbedrijven. Dankzij onze bouwkundige kennis kunnen we correct advies verlenen, elk dak heeft immers mogelijkheden maar ook beperkingen. Het gebruik van kwalitatieve materialen en jaren aan expertise vormen onze garantie op een mooi en duurzaam groendak. Omdat zelfs de kleinste groendaken een grote rol spelen schenken we hier ook alle aandacht aan.
Premie voor aanbrengen groendaken Stad Ieper.
Online aanvragen Afspraak maken. Groendaken zijn daken die hoofdzakelijk bestaan uit levende planten die goed bestand zijn tegen wind, hitte, vorst en uitdroging. De begroeiing bestaat meestal uit grassen, kruiden, struiken en zelfs volwassen bomen met paden en terrassen. Voor de aanleg van een dergelijk dak kunt u een premie verkrijgen van stad Ieper. De kostprijs van een groendak varieert van 50 tot 75 euro per vierkante meter.
Opleidingstraject voor een professioneel groendak/ blauw-groendak Opleiding Syntra West.
Blended learning: twee online opleidingssessies, gevolgd door één dag klassikael leren. download de fiche info aanvragen. Wat zijn groendaken? Toepassingen: stedelijke en industriële toepassingen. Toestand in Vlaanderen: nog deels onbekend in Vlaanderen. Soorten: extensieve en intensieve groendaken. Voordelen en functies van een groendak. Economisch: reductie renovatie en energiekosten. Ecologisch: stads-warmte-eiland, verhogen luchtkwaliteit, verhogen biodiversiteit en creatie micro-klimaat. Esthetiek: dak en gevelgroen. Biodiversiteit: habitat van dieren en planten. Ontwerp en bouw van groendaken. Gewicht en dakconstructies: advies architect. Waterkering en opbouw: EPDM en bitumen. Waterdichting: soorten dichtingen, watertest en inspectie. Wortelvastheid: wortelwerend, normen, materialen. Drainage: afvoer overtollig water, hellingsgraad, hellingsgraad. Waterretentie wateropslag: materialen. Substraten: soorten en hun toepassingen. Gevel en dakbegroeiing: keuze in functie van uitvoering. Extensieve groendaken: stekken, pluggen, matten. Intensieve groendaken: mogelijkheden in functies van ontwerp en gewicht. Problemen en oplossingen: voorbeelden uit de praktijk. Onderhoud van groendaken: nazicht, bemesting en bestrijding. Nieuwe groendaken: aanpak en aanleg. Hoe bestaande daken omvormen tot groendaken: aanpak en aanleg.
Groendak Sedums Groenpalet.
Ook wanneer jouw groendak op een deskundige manier en met kwalitatieve planten is aangelegd, heeft het een minimum aan onderhoud nodig. Op die manier krijgen alle plantjes de kans om zich mooi en duurzaam te ontwikkelen en komt jouw groendak volledig tot zijn recht.
Groen dak Wikipedia.
Dit zijn gerecycled kunststof tegels waar de gehele opbouw van een groen dak in zit. Deze groendaktegels zijn eenvoudig met een kliksysteem aan elkaar te klikken. De groendaktegels zijn ideaal om een groen dak te realiseren op een bestaand dak. Een groen dak kan alleen geplaatst worden op een goed afwaterend en waterdicht dak. Is het dak niet wortelwerend bijvoorbeeld van bitumen dan is het aan te bevelen om eerst een wortelwerende laag aan te brengen. Ter bescherming van de dakbedekking is het aan te raden om een beschermlaag onder de groendaktegels te gebruiken. Verschillende systemen kennen verschillende samenstellingen van materialen, waarbij soms verschillende functies in één fysieke laag worden samengevoegd. Dit is het verschil tussen functionele en fysieke lagen. Extensief groendak bewerken brontekst bewerken.
Groendak aanleggen Aquaplan.
Een groendak zorgt voor een prima thermische en akoestische isolatie. Een groendak helpt je s winters de warmte binnen te houden en in de zomer de hitte buiten. Bovendien hou je met een groendak ook storende geluiden moeiteloos buiten. Goed voor je waterbeheer. Een groendak absorbeert het regenwater. Een deel daarvan wordt door de planten gebruikt en de rest komt gezuiverd in je afwatering terecht. Een groendak zorgt daarbij voor een geleidelijke afwatering. Stroomt bij een fikse regenbui de dakgoot al eens over? Bij een groendak zal dit niet gebeuren en verspil je geen water. Goed voor het milieu. Met een groendak creëer je een ruimte die goed is voor de biodiversiteit, die CO2 omzet in zuurstof en die zelfs de omgeving afkoelt. Een groendak absorbeert een groot deel van de zonnewarmte. Bijvoorbeeld in dichtbevolkte steden met veel groendaken kan hierdoor zelfs de temperatuur dalen.
Premie voor een groendak Stad Brussel.
Anderzijds moet de aanvrager nagaan of de structuur van het dak het gewicht van het groendak kan dragen met inbegrip van het extra gewicht bij neerslag. Reglement betreffende de toekenning van de gemeentelijke premie voor het aanleggen van een groendak PDF, 96.53 KB.
Waarom een groendak een uitstekende investering is Openbaar groen. arrowhead-left. arrow-ios-forward. arrow-forward. calendar. bookmark. pricetags. clock. close. Facebook-color. person. Facebook-color. printer. grid. home. info. Facebook-color. menu. lock
Let op een groendak daar begin je niet zomaar aan. Dat is werk voor specialisten. Maar met de hulp van een tuinaannemer geniet u eindeloos van uw slimme investering. We selecteerden negen pluspunten van een groen dak. Groendak op Oehme in Zweden. Meer groene ruimte in stad en gemeente. Extensieve groendaken maken het leven in een steden en gemeenten aangenamer.

Contacteer ons

+  tommy hilfiger horloge
+  tommy hilfiger horloge heren
+  revetement sol salle de sport
+  kweekpotjes
+  meubels laten spuiten
+  ipad air
+  refurbished ipad air
+  clip in hair